Ученик седмог разреда Лука Јовановић је и ове, као и предходне године, учествовао у првом и другом колу тринаесте Дописне математичке олимпијаде и у оба кола освојио је прву награду. Захваљујући постигнутим резултатима, недавно је са својим друговима – такмичарима отишао у Београд на републичко такмичење. Предводиле  су их наставнице математике Марина Стојић, Татјана Радисављевић и Мирјана Митић.

На нашу велику радост поновио се његов успех са предходне Дописне олимпијаде, па је његов рад и ове, као и прошле године, проглашен за најдетаљнији, најлепши и најкреативнији, у конкуренцији свих радова на нивоу Републике Србије за 2018/2019. годину.

Комисија Архимесове Дописне олимпијаде се писмом обратила Луки и честитала му на постигнутом успеху следећим речима:

“Драги Лука, очекивали смо од тебе да нас и ове године обрадујеш и развеселиш својим решењима задатака на нашој Дописној олимпијади!

И, успео си! Још увек прелиставамо и дивимо се твојим страницама, цртежима и комплетној естетици !

Хвала ти !

Срећно !

Комисија Архимедесове Дописне олимпијаде”

Лука је један леп пример осталим ученицима да се с једне стране рад и труд увек исплате и препознају, а да са друге стране такви млади људи попут њега, својим залагањем могу дати пример будућим генерацијама ученика, да наставе његовим стопама и да на најбољи могући начин представљају себе и нашу школу.