Ненад Цветковић рођен је 1948. године у Нишу, на Бубњу. Прве школске успомене везују га за Основну школу „Зора социјализма”, касније „Моша Пијаде”, у којој започиње своје основно школовање. Са поштовањем и пијететом и данас се сећа своје учитељице Лепосаве Ракић. Тих година, памти, да је као секретар школе радила Вера Шотра, а његов отац, Јован Цветковић, био је председник Школског одбора.
Сећање га даље носи на прве голове које је постизао на импровизованим теренима у, чак и тада, лепо уређеном школском дворишту.
Своју дечачку љубав према лопти оствариће у потпуности богатом и успешном фудбалском каријером. Свој пут ка успону започиње у нишком „Радничком” (1966–1972) а затим (до 1976) игра за чувени национални симбол „Партизан”, са којим ће (1976) освојити и Шампионат Југославије.
Исте године враћа се у Ниш, а неколико година касније свој животни позив ,,да даје голове” замењује једним , можда мање атрактивним, али свакако племенитијим – да друге учи томе, да своје богато искуство и знање пренесе на младе таленте. У списак његових ,,ученика” уписани су, како са поносом истиче, многи касније успешни фудбалери, међу којима и чувени Драган Стојковић Пикси и Дејан Петковић Рамбо.
Богату фудбалску каријеру Ненад Цветковић крунисао је као дугогодишњи успешан тренер у Африци, Кувајту, Бахраину, Кипру.
Након бројних путовања и мноштва успомена и пријатељстава које носи са свих њих, данас живи у Нишу окружен својом породицом као вољени супруг, поносан отац три кћери и посвећени дека двојици унука.

Ненад Цветковић