Предраг Милетић, рођен у Нишу, 26. септембра 1952. Одељењски старешина му је био Петар Милановић, професор математике. Љубав према фудбалу и спорту у основној школи донели су му две победе на кросу.
После средње школе уписао је драмски студио при Народном позоришту у Нишу, а након три године драмског студија, годину дана је провео у професионалном ангажману нишког Народног позоришта.
Завршио је Факултет драмских уметности у Београду, у класи Огњенке Милићевић. Играо је у Народном позоришту у Нишу од 1972. до 1976, и након тога је уписао Факултет драмских уметности (ФДУ) у Београду. Његова прва главна улога је била „Ла МаМа”, и улога Антонија у Позоришту на Теразијама у Београду. Од 1981. члан је Народног позоришта у Београду, где је глумио у више од 40 драма. Такође, играо је у скоро свим српским серијама од 1980. и снимио је низ домаћих и страних филмова. Он је једини члан Народног позоришта у Београду, који је био професионално запослен у опери и драми. Био је члан „З Театра”, који је водио глумац и редитељ Миленко Заблаћански, а учествовао је на чувеном Единбуршком међународном фестивалу, у Единбургу, у Шкотској. Написао је књигу о свом путовању из Београда до Хиландара на Светој гори бициклом са својим кумом Оливером Његом, соло-певачем из Народног позоришта. Књига се зове „Бициклом до Хиландара“. Са супругом Горданом, има два сина, Вука и Тадију.

Предраг Милетић