Вести и обавештења

Републичко такмичење у пливању

Републичко школско такмичење у пливању, на којем је наступило око хиљаду младих пливача из  Србије, одржано је у среду 15.11.2017. године у Крагујевцу. Три ученице основне школе „Краљ Петар I“ избориле су учешће на такмичењу. У врло јакој конкуренцији ученице наше школе оствариле су одличan резултат заузевши једно четврто, једно пето и једно једанаесто место.

1.    Петра Микић 6/3 – 4. место, дисциплина прсно
2.    Дуња Милосављевић 8/4 – 5. место, дисциплина краул
3.    Сташа Стојановић 7/4 – 11. место, дисциплина краул

Наставник: Игор Ђорђевић


 
Првенство основних и средњих школа Града Ниша у пливању

Дана 07.11.2017. године на базенима Спортског центра „Чаир“ одржано је Првенство основних и средњих школа Града Ниша у пливању. Освојено је укопно четири медаља и то три златне и једна сребрна медаља. Три ученица наше школе избориле су пласман на Републичко такмичење које ће бити одржано у Крагујевцу. Ове године нашу школу представљало је пет ученица:

1.    Петра Микић 6/3 – 1. место, дисциплина прсно – пласман на Републичко такмичење
2.    Сташа Стојановић 7/4 – 1. место, дисциплина краул – пласман на Републичко такмичење
3.    Дуња Милосављевић 8/4 – 1. место, дисциплина краул – пласман на Републичко такмичење
4.    Сара Стојановић 5/1 – 2. место, дисциплина краул
5.    Милица Јовић 7/2 – учешће, дисциплина прсно


Наставник:  Игор Ђорђевић

 

 


 


 


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 

Архива

Home Ученици Продужени боравак
Продужени боравак

Основна школа "Краљ Петар I" пружа могућност продуженог боравка деце I и II разреда који се одвија пре и после наставе и има своје васпитно - образовне, здравствене и социолошке вредности.

За продужени боравак деце у школи обезбеђен је простор за вишеструке активности. Пространа учионица опремљена је телевизором, компјутером, дидактичким материјалима, ликовним материјалима, друштвеним играма, играчкама, малом библиотеком као и удобним намештајем предвиђеним за одмор и релаксацију.

Образовно васпитни програм у боравку организован је кроз време за учење и израду домаћих задатака, време за усмерене активности ученика и слободно време ученика.

Време учења

Самостална израда домаћих задатака, уз стручну помоћ учитеља, свакодневно се организује у одређено време као и вежбе читања, писања и математичких задатака. Са ученицима који имају потешкоће у савладавању садржаја организује се индивидуални рад, док се напредним ученицима задају разноврсни додатни задаци. 

Време усмерених активности

Усмерене активности се свакодневно организују у боравку и имају за циљ да деца кроз игру унапреде своја знања и вештине из разних области. Организоване активности су из области физичке културе, ликовне културе, музичке културе, говорно језичке - културе и из области природе и друштва. Поред тога организују се и разне креативне радионице попут новогодишњих, ускршњих, осмомартовских као и драмске радионице чије се припремљене представе, покретне игре и рецитације изводе на разним школским манифестацијама. Усмерене активности укључују и разноврсне организоване посете ваншколским објектима.
Слободно време

Слободно време подразумева одмор и релаксацију деце. За ту сврху боравак је опремљен разним играчкама, дидактичким материјалима, друштвеним и едукативним играма као и малом библиотеком изабраних наслова. Када су временски услови повољни деца своје слободно време проводе у школском дворишту које својим садржајем пружа разноврсне активности деце.


 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.