Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Слободан Гејо

Слободан Гејо је Oсновну школу „Моша Пијаде” завршио 1966.  Најлепши тренуци одрастања везују га за ову школу и у то време за њега ништа није било важно и све је било дозвољено.

Радо се сећа и свог омиљеног места за окупљање са друговима, тј. „Хајд парка”, како су га они звали, а то је, уствари, била летња учионица која је тада постојала у дворишту школе. У периоду од 1964. до 1966, када је Слободан Гејо био ђак ове школе, директор Ана Митић је имала обичај да организује друштвени живот ученика у школи. Тако  су се у школи приказивали филмови /мале биоскопске представе/. Тада су дечаци потајно држали девочице за руке, до којих су се трудили да дођу непримећени од стране професора.  За време тих биоскопских представа догађали су се први додири у тами и рађале су се прве ђачке љубави.

И онда када се налази на врху неке планине, слике из школских дана лете његовом главом, а поготову школске стазе којима је шетао.

Слободан је данас тренер за спортско пењање, поред  рада на Факултету заштите на раду, на Групи за безбедност на раду, на обуци за послове на висини.

Бављење алпинизмом му је омогућило да путује целим светом, упозна многе људе и планинске врхове, али му је најдраже када се сретне са друговима из школских клупа са којима је делио најлепше тренутке.

Данас живи у Јелашници, у својој оази мира, окружен природом којој је посветио цео досадашњи живот.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.