Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home О школи Оставили су траг Владан Динић Диња
Владан Динић Диња

Владан Динић Диња рођен је у Задру (СФРЈ) 25. маја 1949. године. У то време његов отац је служио као официр ЈНА у Задру. Убрзо по Владановом рођењу, породица се преселила у Ниш, одакле су родом и где су претходно и живели. Ту похађа Основну школу „Краљ Петар I”, код учитеља Јањић Милутина. Данас, понекад сретне другове из детињства у Београду и сети се прве љубави и сусрета на стази у парку испред школе.

Након студија права у Нишу, новинарску каријеру започео је 1968. као извештач са шаховских турнира у југоисточној Србији за дневни лист „Политика".

Владан Динић је 6. маја 1995. године покренуо сопствени лист-недељник „Сведок“, који се првенствено бавио криминалом и криминалним обрачунима у српском, југословенском и балканском подземљу, и извештавањем о везама криминала и политике. Још увек је  власник и уредник листа „Сведок“ за који с поносом истиче да је један од ретких медија у земљи са потпуно транспарентним власништвом, за разлику од већине других.

Поред писаног новинарства, Динић је неколико година водио политичке емисије на локалним медијима у Србији. Током касних 90-их година водио је емисију „Сведочење“  на ТВ Belle Amie, која је тада била једна од тек неколико опозиционих телевизија у Србији. Његови гости били су скоро сви политичари који су обележили дешавања у Србији у протеклих 20 година – Зоран Ђинђић, Војислав Коштуница, Вук Драшковић, Војислав Шешељ, Томислав Николић, Ивица Дачић. Динић је објавио две књиге: „Живот у матираној земљи” (која је изашла у Шпанији) и  „Фишер, краљ шаха”, која је објављена у Србији 2008. године.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.