На почетку сваке школске године организује се изборна и конститутивна скупштина Ученичког парламента. Нови чланови бирају се демократски, унутар одељења седмог и осмог разреда (по два члана). На скупштини се бирају предсеник, потпредседник и записничар, усваја се и план рада за нову школску годину.

АКЦИЈЕ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

Хуманитарна акција ученика наше школе

Чланови Ученичког парламента су, у сарадњи са педагошким асистентом Сандром Меметовић, организовали хуманитарну акцију за ученице наше школе чије су куће изгореле у пожару који се догодио током зимског распуста.

Ученици и запослени доносили су носиву и чисту одећу и обућу, као и школски прибор, а чланови Ученичког парламента и ученице седмог разреда С. Радовановић и Љ. Мемишевић су прикупљена средства поделили породицама које су оштећене у пожару.

На иницијативу родитеља ученика одељења 2/2, осим одеће, школског прибора и сл., добровољни новчани прилог је прикупљен и уручен мајци ученице из одељења 2/2.

Хуманитарна акција је успешно спроведена.

Захваљујемо ученицима, родитељима и наставницима који су се одазвали хуманитарној акцији!

Посета изложби „Повезани креативношћу“

Ученици Трговинске школе организовали су 17.12.2015. продајну изложбу радова ученика Школе за основно и средње образовање „14. октобар“ . Изложба под називом „Повезани креативношћу“ имала је хуманитарни значај, а ручне радове од керамике, тканина и папира сами су правили ученици школе „14. октобар“. Ученички парламент наше школе посетио је поменуту изложбу и на тај начин пружио подршку свим учесницима пројекта.

Акција “Лименке сакупљај,  околину сачувај”

Основна школа „Краљ Петар I“ у Нишу прикључила се еколошкој акцији сакупљања лименки коју спроводи recan Fond за повраћај и рециклажу лименки.

Приступањем овој акцији школа је добила образовни материјал: брошуре, летке, постере и образовни филм. Поред овог материјала добили смо сакупљачке кутије и џакове за одлагање лименки.

Да би смо анимирали ученике од I-IV разреда, искористили смо брошуру коју смо добили од recan-а и направили ПП-презентацију. Ову презентацију смо приказали ученицима као игроказ да би смо им што боље објаснили појмове везане за рециклажу лименки, јер је циљ ове акције да промовише свест о значају  заштите животне средине и свест о потреби рециклаже лименки.

У реализацији ове активности учествовали су ученици VIII разреда: Јелена Ђ., Јелена С., Михајло Л., Вељко В. и Анђела В. као сниматељ. Ученици су са пажњом пратили излагања својих другова и другарица и активно учествовали у решавању укрштеница које смо им припремили.

Како је протекло приказивање презентације можете видети у наредном видеу.