Ђак генерације школске 2016/2017. – Исидора Гавриловић

Исидора Гавриловић

Исидора Гавриловић, ученик генерације Основне школе „Краљ Петар I“, 2016/17. године. Рођена је 08.04.2002. године у Нишу. Први разред је уписала у нашој школи школске 2009/10. године. Учитељица јој је била Невена Станишић, а разредни старешина од петог до осмог разреда Марина Стојић. Исидора је одувек своју заинтересованост и таленат за математику и природне науке успрешно показивала на такмичењима, најпре општинским и окружним, а касније и републичким. У шестом разреду је уз помоћ ментора, наставнице физике Снежане Здравковић, освојила трећу награду на Републичком такмичењу из физике. На Државном такмичењу из биологије у седмом разреду, је након припрема са насатвницом биологије Зорицом Ђурић, остварила изванредан резултат-91/100 поен. Сваке године пласирала се и остваривала одличне резултате – неко од прва три места, на финалима математичких такмичења у организацији друштва Архимедес – Дописна и Интернет математичка олимпијада и Мислиша.Више година била је један од представника наше школе на екипном Математичком турниру и доносила свом тиму важне поене. У седмом разреду се уз пуно труда, у сарадњи са наставницом математике Марином Стојић, пласирала на Републичко такмичење из математике, на коме је освојила прву награду и тиме стекла право учешћа на Српској Математичкој олимпијади. У осмом разреду, на иницијативу наставнице српског језика и књижевности Снежане Савић, учествовала је на Књижевној олимпијади и стигла до републичког нивоа тог такмичења, на коме јој је награда измакла за један поен. Осим огромног труда уложеног у припреме за такмичења, Исидора је показивала ширину у знању на редовним часовима из осталих предмета, али и интересовање за ваннаставне активноси, приредбе и организације. Поред свих успеха увек је имала времена за друштво у коме је била омиљена, колико због своје доброте и спремности да увек помогне, толико и због свог шарма и смисла за хумор.


Ђак генерације школске 2015/2016. – Петра Илковски

Петра Илковски

Петра Илковски рођена је 02. марта 2001. године у Нишу. Ђак првак је била код учитељице Татјане Стефановић, а од трећег разреда код учитељице Гордане Јовановић код којих је научила прва слова, да чита, пише, да буде добар ђак, друг и човек. О својим наставницима има само речи хвале.

Током осмогодишњег школовања остварила је запажен успех на многим такмичењима. Доказала се на такмичењима из математике, биологије, историје, физике и омиљеног српског језика и граматике. Из српског језика, биологије, историје пласирала се и на републичка такмичења.

Учествовала је и на многим промоцијама као предавач о безбедном интернету…

Од свих награда најдража јој је ђак генерације и Вукова диплома које су објединиле сав њен рад и труд, као и рад и подршку њених наставника и директора школе, на чему им је јако захвална. Даље школовање наставља у Гимназији „Светозар Марковић“.


Ђак генерације школске 2014/2015. – Зорана Булајић

Зорана Булајић

Зорана Булајић је ђак генерације школске 2014/2015. године. Рођена је 9.12.2000. год. у Нишу. Похађала је 1. разред код учитељице Данијеле Милијић, а у осталим разредима наставу је похађала код учитељице Снежане Живковић. Разредни старешина у петом и шестом разреду била јој је наставница немачког, Биљана Јовановић. Последња два разреда основне школе разредни старешина њеног, двојезичног одељења, била је Надежда Поповић, наставница српског језика. Марљивим радом и одговорношћу успела је да освоји бројне награде на такмичењима из историје, српског језика и књижевности и физике. Њен хоби, цртање и сликање, био је запажен на разним такмичењима. Највећи успех постигла је освојивши 2. место на Републичком такмичењу из српског језика у Тршићу. Планира да упише гимназију друштвено – језичког смера и усавршава своју склоност ка језицима.


Ђак генерације школске 2013/2014. – Урош Стојковић

Урош Стојковић

Урош Стојковић је ђак генерације школске 2013/14. године. Рођен је 30. октобра 1999. у Нишу. У први разред ОШ “Краљ Петар I” кренуо је 2006. године код учитеља Дејана Ристића. У старијим разредима одељењске старешине су му биле Душица Манојловић и Ивана Докић. Жеља му је да упише природно-математички смер са наставом на два језика – српском и енглеском. У осмогодишњем школовању посебно се истицао такмичењима из географије и математике, док је био успешан и на такмичењима из српског, хемије и историје. Такође је био активан спортиста и члан запажене фудбалске екипе школе која је те године освојила 2. место у граду.


Ђак генерације школске 2012/2013. – Теодора Гавриловић

Теодора Гавриловић

Теодора Гавриловић била је ђак генерације школске 2012/2013. године. Рођена је 21.05.1998. године у Нишу. У први разред је уписана школске 2005/2006. код учитељице Невене Станишић. Од почетка је показивала интересовање за математику и рецитовање и кренула на такмичења за ниже разреде – општински и окружни ниво. Од петог до осмог разреда одељењски старешина јој је била Марина Миљковић. Већ постојећим интересовањима додала је историју, а у шестом одн. седмом разреду физику и хемију. У шестом разреду је учествовала на Републичком такмичењу из физике, а у седмом разреду је остварила прве велике резултате: другу награду на Републичком такмичењу из физике и прву награду на Републичком такмичењу из хемије у категорији тест и практична вежба. Захваљујући тим резултатима добила је Видовданску награду града Ниша за 2011/2012. годину. У осмом разреду опет учествује на Републичким такмичењима из физике и хемије, где из оба предмета осваја треће место и опет Видовданску награду. Теодора је у току осам година у школи била редован учесник многих ваннаставних активности: водила је бројне културне манифестације и приредбе, како у школи, тако и на градском нивоу. Била је председник Ђачког парламента у 8. разреду. Остварила је планове и уписала Гимназију „Светозар Марковић“ природно математички смер. Да су у основној школи постављени добри темељи знања потврдила је већ у првом разреду гимназије освојивши другу награду на Републичком такмичењу из математике и трећу награду на Републичком такмичењу из физике. У другом разреду је била успешна на Међународном такмичењу из математике „Кенгур без границе“ и Међународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености “Дабар”.


Ђак генерације школске 2011/2012. – Јелена Ђокић

Jeлена Ђокић

Ђокић Јелена је ђак генерације школске 2011/2012. године. Рођена 18.8.1997. године у Нишу. У први разред ОШ “Краљ Петар I” кренула је 2004/05. године код учитељице Миросинке Вујичић. У старијим разредима одељењске старешине су јој биле Ивана Миловановић, Ивана Кордић и Моника Мировић. У седмом и осмом разреду била је у двојезичном одељењу. Школске 2012/13. године уписала је гимназију “Светозар Марковић”, друштвено – језички смер. У осмогодишњем школовању посебно се истицала такмичењима из српског језика, биологије и француског језика. Учествовала је на међународном фестивалу француског позоришта. Такође је била активан спортиста и члан запажене одбојкашке екипе школе.


Ђаци генерације школске 2010/2011. – Александра Антић и Јован Ромић

Школска 2010/2011. изнедрила је два ђака генерације: Антић Александру и Ромић Јованa

Александра Антић

Александра Антић рођена је 1996. године. Прве четири године школовања провела је у одељењу учитељице Гордане Ђорђевић. Разредни старешина била је прво Кристина Митић, а потом, у осмом разреду, Моника Мировић. Учествовала је на бројним такмичењима из српског језика и математике. Постиже запажене резултате на општинским, окружним и републичким такмичењима. Учествује на такмичењима рецитатора и бива активна у драмским секцијама на нивоу школе. Од трећег разреда похађала је наставу за надарене математичаре при удружењу Друштва математичара Србије. Активно се бавила спортским плесом, где је постигла запажене резултате на државном нивоу.

Јован Ромић

Јован Ромић рођен је у Београду 1996. године, али, након повратка у родни град своје мајке, школске 2003/2004. године уписује први резред у нашој школи. Учитељица му је била Мирослава Цветановић и он већ у том периду развија свој такмичарски дух и стиче прва искуства на такмичењима. У четвртом разреду постао је члан школског оркестра, са којим је постигао запажене резултате у Србији.

У петом и шестом разреду разредни старешина му је била Биљана Јовановић, наставница немачког језика.

Одлично познавање енглеског језика омогућило је Јовану да у седмом разреду постане део огледног двојезичног одељења, у коме његове способности и амбиције добијају нове и веће шансе. Разредни старешина у том периоду (у седмом и осмом разреду) била му је наставница српског језика Надежда Поповић.

Током VI, VII и VIII разреда Јован је низао успехе на такмичењима из српског и енглеског језика, биологије и физике. Ти успеси, изузетна радна дисциплина, одличне оцене, као и однос са наставницима, допринели су томе да на крају својих основношколских дана, у школској 2010/2011. години, буде проглашен ђаком генерације. То сматра својим највећим успехом до сада.

Јован је наставио школовање у енглеском делу елитног двојезичног одељења  гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу и даље као један од најбољих ученика.

Такмичарски дух и здрава амбиција и даље су део Јовановог карактера, па резултати не изостају. Каже да то, између осталог, дугује и каратеу – спорту који га је научио да цени ред, рад и дисциплину и препозна праве вредности.

Јован Ромић своју будућност види у послу пилота, па своје знање, вољу и снагу сада усмерава ка том циљу. (Држимо му палчеве и не сумњамо у њега!)


Ђак генерације школске 2009/2010. – Милица Спасић

Милица Спасић

Милица Спасић рођена је 20. априла 1995. године у Нишу. Ђак ове школе постала је 2010. године код учитељице Драгуне Раковић, код које је научила да буде ђак, друг и човек. О својим наставницима има само речи хвале, а најдражи су јој Татјана Радисављевић, наставница математике, Снежана Савић, наставница српског језика и разредни старешина, Александра Арсић, наставница француског језика.

Током осмогодишњег школовања остварила је запажен успех на многим такмичењима. Све је почело у трећем разреду са такмичењем из математике, где је постигла одличне резултате. Озбиљније резултате из овог предмета постигла је у шестом и осмом разреду остваривши пласман на Републичко такмичење.

Доказала се и на такмичењима из српског језика, а у осмом разреду изборила је и пласман на републичко такмичење из француског језика. Француски језик заволела је захваљујући наставницама Игњатовић Наташи и Арсић Александри. Вишегодишњи је учесник Франкофоног глумачког фестивала у Новом  Саду.

Од свих награда најдраже јој је признање ђак генерације школске 2009/2010. године. Ово признање објединило је сав њен рад и труд као и рад и подршку њених наставника, на чему им је јако захвална. Љубав према француском језику и глуми одвела ју је у билнгвално одељење гимназије “Светозар Марковић”. Одличан је ученик  трећег разреда.


Ђак генерације школске 2008/2009. – Марко Стојановић

Maрко Стојановић

Марко Стојановић рођен је 1.3.1994. године. У први разред кренуо је у одељење учитељице Снежане Ђорђевић, а његов разредни старешина у старијим разредима била је Марина Стојић, наставница математике. Представљао је школу на такмичњима различитог нивоа из математике, српског и енглеског језика. Најбоље резултате постигао је на такмичењима из српског језика (друго место на Републичком такмичењу). Био је члан школског оркестра, у коме је, такође, остварио запажене резултате на такмичењима, али и члан француског позоришта. Проглашен је ђаком генерације школске 2008/2009. године.

Тренутно је ученик завршне године гимназије “Светозар Марковић”. Члан је гимназијске глумачке трупе која глуми на француском језику и осваја бројне награде на домаћим и иностраним фестивалима. Планира да упише студије Медицине у Нишу.


Ђак генерације школске 2007/2008. – Александра Антић

Aлександра Антић

Александра Антић први разред уписала је 2000. године у истуреном одељењу у Паси Пољани као ђак учитељице Радице Живић. Разредни старешина у старијим разредима био је Милан Протић, наставник техничког образовања.

Одличан успех, беспрекорно владање и успеси на такмичењима, донели су јој титулу ђака генерације на крају њеног осмогодишњег школовања, школске 2007/08. године.

По завршеној основној школи уписује филолошко одељење у Првој нишкој гимназији Стеван Сремац. Успеси на такмичењима нису изостали ни у средњој школи. Из године у годину осваја места на републичким такмичењима из српског, а као матурант и из италијанског језика.

Данас је студент Филозофског факултета, на департману за Српски језик и књижевност.


Ђак генерације школске 2006/2007. – Ања Јанковић

Aња Јанковић

Ања Јанковић је прва четири разреда учила у одељењу учитељице Гордане Ђорђевић, која јој је развила љубав према математици и српском језику. Њена разредна, Марина Стојановић, упознала је вредног, стрпљивог и упорног трагача за новим математичким тајнама, а Славица Јефтић, наставница српског језика, уживала је читајући њене литерарне радове. Заљубљеник у француски језик, члан француског позоришта, вишеструки Републички такмичар из математике и српског језика, завршава основну школу као ђак генерације школске 2006/2007. године. Даље школовање наставља у гимназији  “Светозар Марковић”. Гимназију коју су учили и њени родитељи завршава, такође, као ђак генерације. Тренутно студира информатику на Универзитету Pierre аt Marie Curieа у Паризу.


Ђак генерације школске 2005/2006. – Лука Јоцић

Лука Јоцић

Лука Јоцић рођен је 25.12.1991. године у Нишу. Уписао је први разред 1998/99. године код учитељице Драгaне Раковић. Његов разредни старешина, Петар Цветковић, са поносом  истиче овог свестраног дечака. У дневнику поред његовог имена уписиване су све саме петице. Проглашен је ђаком генерације школске 2005/2006. године. Посебно  интересовање показао је за математику и природне науке. Успешан је такмичар на пољу математике и физике. Љубав према овим предметима определила је његово будуће занимање.  Завршио је Гимназију “Светозар Марковић”. Тренутно је успешан студент Грађевинско – архитектонског факултета у Нишу.


Ђак генерације школске 2004/2005. – Mилица Тодоровска

Mилица Тодоровска

Милица Тодоровска је ђак генерације школске 2004/2005. године. Својој  генерацији представила се као добар математичар и физичар. Кроз свет бројева и формула водиле су је њене наставнице математике и физике, Марина Стојић и Нада Тричковић. Подједнако добро је учила све предмете у школи. Њена разредна, Марина Миљковић, наставница географије, имала је само речи хвале за своју беспрекорну ученицу. Таленат за математику потврдила је пласманом на такмичењима републичког нивоа. Даље школовање наставља у гимназији “Светозар Марковић”, коју завршава као носилац дипломе Вук Караџић. Данас успешно приводи крају студије медицине у Нишу.


Ђак генерације школске 2003/2004. – Mилица Јовић

Никола Милосављевић

Никола Милосављевић рођен је 10.1.1989. године. Школу “Краљ Петар I” уписује 1996. године код  учитељице Јорданке Анђелковић, која је уочила његов несвакидашњи таленат за математику. Математиком наставља да се бави и у старијим разредима уз подршку наставнице математике Јасмине Милошевић, која је била и његов разредни старешина од шестог разреда, док је предходни разредни старешина био је Велимир Митић, наставник историје. У периоду од шестог до осмог разреда, Никола осваја многа значајна места на такмичењима из математике и физике: прво место на Савезном такмичењу из математике у шестом и седмом разреду, затим друго место на Савезном такмичењу из математике и физике у осмом разреду. Љубав према физици подстакла је његова наставница Нада Тричковић. Осим тога, био је запажен такмичар и на такмичењима из хемије, као и на  такмичењима у шаху и стоном тенису. Основну школу завршава као ђак генерације школске 2003/2004. године.

Средњошколско образовање стекао је у специјализованом математичком одељењу гимназије „Светозар Марковић“, коју је завршио, такође као ђак генерације. И у овом периоду осваја значајна признања на такмичењима високог ранга (Свезна такмичења и Олимпијаде) из математике, физике и информатике. На математичком турниру градова у Белорусији осваја награду – Најбољи такмичар Ниша.

Завршио је основне академске студије на ПМФ-у, на Групи за математику, смер информатике са просечном оценом 10. Добитник је Константинове стипендије као најбољи студент ПМФ-а школске 2012/13 год. Има објављен научни рад; радио је као програмер у Microsoft Development Center  Serbia; асистент је у Истраживачккој станици Петница; члан је Државне Комисије за такмичења средњошколаца из информатике; аутор задатака на највишим нивоима такмичења и на Балканској Олимпијади из информатике, одржаној у нашој земљи 2012. године; био вођа екипе на Информатичкој Олимпијади у Италији.

Тренутнио је на Мастер студијама на ПМФ-у у Нишу, са просечном оценом 10. Своја математичка знања и такмичарска искуства преноси млађим другарима. Члан је екипе младих ентузијаста, волонтера који раде на припремама нишких средњошколаца за такмичења високог ранга из математике и информатике. Његови ђаци већ освајају значајне награде на Олимпијадама.


Ђаци генерације школске 2002/2003. – Ана Јовановић и Анђелка Николић

Школске 2002/2003. године титулу ђака генерације понеле су две ученице: Ана Јовановић и Анђелка Николић.

Aна Јовановић

Ана Јовановић рођена је 25.3.1988.год. У основну школу кренула 1995. године, у одељење учитеља Раденковић Градимира. “Како ће ми учитељица бити мушкарац?”, врзмало се у глави овог првачета. Убрзо се показало да је он баш онај прави. Регистровао је њен таленат за математику и пријавио је у Школу младих математичара. Учитеља је касније, сасвим природно, заменио разредни старешина Миливоје Милетић, строги наставник биологије, кога је његово одељење увек умело да смекша. Љубав према математици наставила је да негује и у старијим разредима, уз помоћ и подршку наставнице математике Марине Стојановић, док јој је наставница Славица Јевтић открила још једну  љубав – љубав према српском језику. Иако је била вишеструки Републички такмичар из математике, Ана Јовановић, након завршене гимназије  “Светозар Марковић” уписује Српски језик и књижевност на Филозофском факултету у Нишу. Тренутно је на Мастеру филологије, одсек за српску и компаративну књижевност и радује се раду са децом у скорој будућности.

Анђелка Николић

Анђелка Николић, рођена је 3.11.1988.год. Прва четири разреда завршила је у истуреном одељењу у Паси Пољани код учитељице Живане Манојловић. Памти и разредну Марину Радисављевић која се трудила да им помогне око школских обавеза. Вредан и марљив ђак посебно је уживала на часовима француског језика код наставнице Наташе Игњатовић. У осмом разреду заузима друго место на општинском такмичењу из француског језика. Гимназију “Светозар Марковић” завршава као носилац дипломе Вук Караџић. Данас је успешан студент Филозофског Факултета у Нишу, одсек Српски језик и књижевност.


Ђак генерације школске 2001/2002. – Mилица Јовић

Милица Јовић

Милица Јовић је ђак генерације школске 2001/2002. године.  Миличина учитељица била је Мирјана Николић, а одељењски старешина Љубица Цакић. Најлепше успомене из школе везане су за дружење и наставнике. Завршила је гимназију “Светозар Марковић” и Економски факултет у Нишу. Власник је приватне фирме.


Ђак генерације школске 2000/2001. – Бобана Мидић

Бобана Мидић

Бобана Мидић, oдликаш који обожава математику, ђак генерације школске 2000/2001. године.

Кроз омиљени предмет – математику, у старијим разредима, води је са пуно успеха њена разредна Марина Стојић. Мидићеву красе епитети: вредна, тиха, одговорна, омиљена у друштву својих вршњака. Републички такмичар из математике одлучује да своју креативност повеже са математиком. Дипломирала је на Грађевинско-архитектонском факултету у Нишу.


Ђак генерације школске 1999/2000. – Мирјана Поповић

Мирјана Поповић

Мирјана Поповић рођена je 1985. године. Њен отац и сестра, такође су били ђаци ове школе.

Радо се сећа своје учитељице Миросинке Вујичић, по много чему најбоље у тој генерацији, као и разредног старешине, строгог математичара дубоког гласа, Џунић Роберта. Током школовања ређале су се петице, рецитали, такмичења из математике, српског и немачког језика… Основну школу завршила је као ђак генерације школске 1999/2000. године. Тако је било и у гимназији “Светозар Марковић”. Љубав према математици преточила је у своје будуће занимање. Дипломирани је математичар и тренутно запослена као наставник математике у школи у којој је све и почело.