Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Међународна сарадња
Међународна сарадња
Посета из Немачке

Нашу школу су 24.5.2017. посетиле наставнице из Немачке и студенткиње Филолошког факултета у Београду. Посета је организована ради размене искустава наставника двеју земаља. Гошће су претходно биле у Београду и Суботици, где су посетиле две основне школе. У нашем граду гостовале су и у Гимназији “Стеван Сремац”.

Ученици одељења V2 имали су аутентичну прилику да примене своја знања немачког језика јер су гошће биле на часу код њих.

Наставнице из Немачке поклониле су нашој библиотеци неколико књига на немачком језику.

 

 

 
Божић у Немачкој

Ученици осмог разреда Марија Пејић и Вељко Петровић учествовали су у заједничкој представи четири основне школе и Гимназије "Стеван Сремац". Кроз песме немачких аутора они су представили божићне обичаје у Немачкој. Подршку нашим ученицима пружили су другари из школе који су присуствовали приредби, као и заменица директора Сузана Васић. Међу учесницима из гимназије било је и неколико бивших ученика наше школе. Координатор читавог догађаја била је лекторка Катарина Нигемајер.

 

 

 
Посета представника данске школе

У септембру нашу школу су посетили Peter Hansen и Hanne Larsen,  директор и заменица директора из данске Skørping Skole.

Приликом посете разаговарало се о будућој сарадњи  две школе. Гости су присуствовали часу посвећеном Дану европских језика,  где су имали прилику да сами узму учешће у раду са ученицима.

 

 
Донација француских ђака школи „Краљ Петар I“

Вредан дар наших пријатеља из Француске

И ове школске године настављена је сарадња наше школе са школом из Бегла у Француској. Као још један у низу доказа овог дивног  пријатељства Консеј Женерал департмана Жиронд (област Аквитанија у Француској) донирао је нашим ученицима књиге и методе за учење француског језика у вредности од 2000 еура. Школска библиотека обогаћена је са преко 70 нових наслова и скоро 200 одабраних књига.

Тим поводом одржана је и конференција за штампу којој су присуствовали почасни конзул Француске Саша Миљковић, председник општине Палилула Бобан Џунић, директор наше школе и наставница француског језика Александра Арсић, која је и координатор ове успешне сарадње.

-Дугорочни циљ те сарадње, јесте да се подрже размене, посете али и заједнички наступ ка европским фондовима. Са почасним козулом Француске у Нишу, господином Сашом Миљковићем разматрамо учешће општине Палилула у ЕУ пројектима и наставак сарадње са градовима у Француској- изјавио је том приликом председник Општине Палилула Бобан Џунић.

Даљу сарадњу најавила је и Александра Арсић, наставница француског језика у нашој школи . Наиме, већ крајем маја ће се у Бордоу одржати манифестација у оквиру конкурса за Европско грађанство. Представници наше школе, наше општине и читавог града, у централном програму биће ученица Вања Јоксимовић и наставница француског језика Александра Арсић.


 

 
Стручна пракса француских студената у нашој школи

ОШ ''Краљ Петар I'' је са Високом школом за професорат и образовање из Бордоа спровела пилот пројекат стручне праксе њихових студената. Ана Ероби и Марина Шасерио биле су на стручној пракси од 20. до 22. јануара 2015. године у пратњи професора Франка Тангија. Они су провели три дана са ученицима 5. и 7. разреда и са Александром Арсић, наставницом француског језика.

Ток стручне праксе, пропратиле су Клер Бертолуси, директорка Француског института у Нишу и Клер Бије, координаторка за двојезичну наставу при Француском институту у Београду.

Активност представља капитализацију досадашње сарадње школе ''Краљ Петар И'' са партнерима из француског Жиронда у области Аквитанија.

Фотографије снимљене за време посете француских студенткиња погледајте у школском часопису "Краљвић".

 
«ПочетакПретходна1234СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.