Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Ученици Школа без насиља
Школа без насиља
Школа без насиља

 

БЕЗБЕДНОСТ  У ШКОЛИ

 

Наша школа представља безбедно и подстицајно окружење за све ученике. У школи се активно реализује Програм заштите ученика од насиља, злостављања и занемаривања. Програмом су  дефинисане мере и активности чија реализација треба да осигура превенцију и заштиту ученика.

У школи постоји добро организованјо и доследно дежурство, адекватно осветљење у школској згради и дворишту школе. Двориште је ограђено, а школски полицајац редовно обилази школу.

Реализује се појачан васпитни рад са појединим ученицима.

Спроводе се активности са ученицима у циљу превенције насиља, злостављања и занемаривања. Ученици су упознати са деловима Закона који се односе на њихова права, обавезе и одговорности. За ученике петог разреда одржано је предавање на тему БЕЗБЕДОНОСНА КУЛТУРА МЛАДИХ.

 

Основна школа „Краљ Петар први” у Нишу реализацију пројекта Моја школа - школа без насиља започела је 2007. године. Формиран је Школски тим који је са ментором спровео све предвиђене кораке и активности планиране пројектом. Подршку пројекту дао је Савет родитеља, Наставничко веће и Школски одбор.

Опширније...
 


Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.