Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Пројекти Помозимо ученику у саобраћају
Помозимо ученику у саобраћају
"Помозимо ученику у саобраћају"

Ове школске године, као и предходних, најмлађи ученици наше школе имали су прилику да од својих старијих другара науче нешто о саобраћају. Учили су о својој улози у њему и правилима, којих се морају придржавати како би били безбедни.

Ученице осмог разреда Гавриловић Исидора, Денић Дарија, Милкић Емилија и Николић Ема су одржале су низ предавања ученицима. Предавања су била праћена презентацијом и играма, кроз које су  малишани на забаван начин усвојили много важних правила.

 

Надамо се да је циљ овог пројекта – ширење знања о понашању у саобраћају међу најмлађима, како би били потпуно безбедни на свом путу од куће до школе, остварен. Сигурни смо да ће оно што су научили преносити млађима од себе.


 
КВИЗ ЗНАЊА „ЗЕБРА“

РЕАЛИЗОВАН КВИЗ ЗНАЊА „ЗЕБРА“ ЗА УЧЕНИКЕ НИШКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА

У оквиру пројекта „ЗЕБРА“- унапређење знања о безбедности деце у саобраћају, подржаног од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, PROTECTA је организовала квиз знања „Зебра“ за ученике нишких основних школа. У надметању у квизу знања, на тему безбденост деце у саобраћају, узело је учешће 17 нишких основних школа. Елиминациoни део квиза одржан је 19. новембра, а финални део квиза одржан је 26. новембра 2016. године. Целокупно надметање ученика одржано је у ОШ Ћеле кула у Нишу.

Ученици наше школе:  Даница Лазаревић, Анђела Љубић и Лука Јовановић су стигли до полуфинала квиза "Зебра".

Ученицима и наставницима који су учествовали у квизу додељене су награде за учешће, а финалистима такмичења уручене су вредне награде. Поред PROTECTA-е, која је обезбедила награде за све учеснике квиза, награде за првопласирану екипу обезбедила је Управа за комуналне делатности, енергетику и саобраћај Градa Нишa.

 

 

 
„БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

Центар за развој грађанског друштва, у оквиру пројекта „ЗЕБРА“- унапређење знања о безбедности деце у саобраћају, подржаног од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, организовао је у нишком Медиа Реформ центру едукативни час за ученике нишких основних школа на тему безбедност деце у саобраћају. Учесници едукативног часа, њих 50, били су ученици и наставници петнаестак нишких основних школа који учествују на пројекту.

У првом делу едукативног часа, присутнима су се обратили:

- Игор Трајковић, шеф одсека за саобраћај Градa Нишa.

- Владимир Поповић, дипломирани инжењер саобраћаја,

- Милан Мијовић, координатор пројекта испред PROTECTA-е,


-

 
Пројекат "Помозимо ученику у саобраћају"

У пројекту "Помозимо ученику  у саобраћају" који се у нашој школи успешно реализује већ другу годину за редом, уз подршку наставника, учествовале су у протеклих неколико месеци четири ученице одељења VII2 : Исидора Гавриловић,  Дарија Денић, Емилија Милкић и  Ема Николић. Обилазећи одељења првог и другог разреда подучавале су ученике о правилима понашања у саобраћају и о томе како да као учесници у њему буду што безбеднији.

 

 
Пројекат Помозимо ученику у саобраћају

 

Детаљније на сајту http://bezbednostusaobracaju.weebly.com/.


 


Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.