Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Пројекти Безбедан интернет
Безбедан интернет
Предавања о безбедном интернету

Вршњачки едукатори, ученице седмог разреда, Дуња Милосављевић, Анђела Благојевић, Љубица Јевремовић и Милица Куглер као и ученице шестог разреда Наталија Ранђеловић и Лана Јовановић, одржале су низ предавања о безбедном понашању на интернету. Упознале су ученике о опасностима које и вребају на интернету али и о том како могу искористити интернет за своје образовање. 

 
Предавање о безбедности на интернету

У четвртак, 23. марта, имали смо част да слушамо психијатра, доктора Владана Радивојевића. Тема овог предавања, намењеног пре свега родитељима наших ђака првака била је више него актуелна. Доктор Владан је говорио о опасностима и евентуалним последицама по ученике које носи савремено доба и свакодневна употреба компјутера, телефона и слично. Иако смо сви свесни да је данас неминовно свакодневно користити ове уређаје и какве су све предности интернета, важно је да се подсетимо да родитељи деце млађег школског узраста  играју важну улогу у контроли времена које њихова деца проводе за рачунаром. Предавању су присуствовали и помоћник директора, учитељи првог разреда и ученице 7. и 8. разреда које организују радионице са децом на тему Безбедност на интеренету.

 
Безбедан интернет 2016/2017

И ове школске 2016/2017 године су у оквиру пројекта "Безбедан интерет" одржана предавања о безбедном кориђћењу интерета. Ученице Дуња Милосављевић, Анђела Благојевић, Љубица Јевремовић и Милица Куглер су као вршњачки едукатори кроз своја предвања упознале ученике са предностима али и опасностима коришћења интернета.

 

 
Пројекат „Безбедан интернет“ 2016

У првом полугођу  ученице Дуња Милосављевић и Анђела Благојевић су одржале низ предавања у 5. и 6. разреду о безбедном понашању на интернету

Са  Отвореним клубом остварена је сарадња преко пројекта „Безбедан интернет“. Наставнице Дијана Јовановић и Марина Радисављевић   су учествовале у радионицама које је реализовао Отворени клуб ,а ученице Марта  Радомировић и Николија Глигоријевић су прошле обуку за вршњачке едукаторе. Марта и Николија су јануара и фебруара  одржале неколико радионица на тему безбедности на интернету. На родитељском састанку су подељени флајери са упутствима за безбедно коришћење интернета.

 
Пројекат Безбедан интернет
 

Детаљније на сајту http://bezbedaninternetkp1.weebly.com/.

 


 
«ПочетакПретходна123СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.