Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Пројекти Професионајна оријентација
Професионална оријентација
Сајам образовања за основце 2016

На сајму образовања  основцима су представљени образовни програми свих нишких средњих школа.


 
Војна гимназија

У понедељак 18. 1. 2016 у нашој школи су представници Војске Србије представили ученицима осмог разреда програм Војне гимназије.

 
Посета Средњој уметничкој школи у Нишу

У склопу професионалне оријентације, коју као помоћ при избору наставка школовања, нудимо нашим ученицима посетили смо Средњу уметничку школу Ниш. Наш водич је била професорка Јелица Ашанин која је упознала ученике са радом и специфичностима усмереног образовања из области уметности.

 


 
Професионална оријентација

У среду, 29.4.2015, ученици осмог разреда наше школе посетили су Сајам професионалне оријентације са својим одељењским старешинама. Ово је била прилика да се боље упознају са смеровима нишких средњих школа и још једном размисле о свом избору пред важну одлуку која их ускоро очекује.

 
Сусрет са експертима

У оквиру пројекта "Професионална оријентација" за ученике седмог и осмог разреда организован је "Сусрет са експертима". Ученици су присутне експерте из различитих области могли да питају о свим занимљивостима и појединостима које прате њихово занимање. Захваљујемо се родитељима и колегама који су својим учешћем дали допринос у реализацији ове активности.

 

 

 
«ПочетакПретходна12СледећаКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.