Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Вести Најуспешнији Ђаци генерације 2012/2013 Теодора Гавриловић
2012/2013 Теодора Гавриловић

Теодора Гавриловић била је ђак генерације школске 2012/2013. године. Рођена је 21.05.1998. године у Нишу. У први разред је уписана школске 2005/2006. код учитељице Невене Станишић. Од почетка је показивала интересовање за математику и рецитовање и кренула на такмичења за ниже разреде – општински и окружни ниво. Од петог до осмог разреда одељењски старешина јој је била Марина Миљковић. Већ постојећим интересовањима додала је историју, а у шестом одн. седмом разреду физику и хемију. У шестом разреду је учествовала на Републичком такмичењу из физике, а у седмом разреду је остварила прве велике резултате: другу награду на Републичком такмичењу из физике и прву награду на Републичком такмичењу из хемије у категорији тест и практична вежба. Захваљујући тим резултатима добила је Видовданску награду града Ниша за 2011/2012. годину. У осмом разреду опет учествује на Републичким такмичењима из физике и хемије, где из оба предмета осваја треће место и опет Видовданску награду. Теодора је у току осам година у школи била редован учесник многих ваннаставних активности: водила је бројне културне манифестације и приредбе, како у школи, тако и на градском нивоу. Била је председник Ђачког парламента у 8. разреду. Остварила је планове и уписала Гимназију „Светозар Марковић“ природно математички смер. Да су у основној школи постављени добри темељи знања потврдила је већ у првом разреду гимназије освојивши другу награду на Републичком такмичењу из математике и трећу награду на Републичком такмичењу из физике. У другом разреду је била успешна на Међународном такмичењу из математике „Кенгур без границе“ и Међународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености "Дабар".

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.