Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home О школи Оставили су траг Предраг Милетић
Предраг Милетић

Предраг Милетић, рођен у Нишу, 26. септембра 1952. Одељењски старешина му је био Петар Милановић, професор математике. Љубав према фудбалу и спорту у основној школи  донели су му две  победе на кросу.

После средње школе уписао је драмски студио при Народном позоришту у Нишу, а након три године драмског студија, годину дана је провео у професионалном ангажману нишког Народног позоришта.

Завршио је Факултет драмских уметности у Београду, у класи Огњенке Милићевић. Играо је у Народном позоришту у Нишу од 1972. до 1976, и након тога је уписао Факултет драмских уметности (ФДУ) у Београду. Његова прва главна улога је била „Ла МаМа", и улога Антонија у Позоришту на Теразијама у Београду. Од 1981. члан  је Народног позоришта у Београду, где је глумио у више од 40 драма. Такође, играо је у скоро свим српским серијама од 1980. и снимио је низ домаћих и страних филмова. Он је једини члан Народног позоришта у Београду, који је био професионално запослен у опери и драми. Био је члан „З Театра", који је водио глумац и редитељ Миленко Заблаћански, а учествовао је на чувеном Единбуршком међународном фестивалу, у Единбургу, у Шкотској. Написао је  књигу о свом путовању из Београда до Хиландара на Светој гори бициклом са својим кумом Оливером Његом, соло-певачем из Народног позоришта. Књига се зове „Бициклом до Хиландара“. Са супругом Горданом, има два сина, Вука и Тадију.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.