Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home О школи Оставили су траг Ненад Цветковић
Ненад Цветковић

Ненад Цветковић рођен је 1948. године у Нишу, на Бубњу. Прве школске успомене везују га за Основну школу „Зора социјализма", касније „Моша Пијаде", у којој започиње своје основно школовање. Са поштовањем и пијететом и данас се сећа своје учитељице Лепосаве Ракић. Тих година, памти, да је као секретар школе радила Вера Шотра, а његов отац, Јован Цветковић, био је председник Школског одбора.

Сећање га даље носи на прве голове које је постизао на импровизованим теренима у, чак и тада, лепо уређеном школском дворишту.

Своју дечачку љубав према лопти оствариће у потпуности богатом и успешном фудбалском каријером. Свој пут ка успону започиње у нишком „Радничком" (1966–1972) а затим (до 1976) игра за чувени национални симбол „Партизан", са којим ће (1976) освојити и Шампионат Југославије.

Исте године враћа се у Ниш, а неколико година касније свој животни позив ,,да даје голове" замењује једним , можда мање атрактивним, али свакако племенитијим - да друге учи томе, да своје богато искуство и знање пренесе на младе таленте. У списак његових ,,ученика" уписани су, како са поносом истиче, многи касније успешни фудбалери, међу којима и чувени Драган Стојковић Пикси и Дејан Петковић Рамбо.

Богату фудбалску каријеру Ненад Цветковић крунисао је као дугогодишњи успешан тренер у Африци, Кувајту, Бахраину, Кипру.

Након бројних путовања и мноштва успомена и пријатељстава које носи са свих њих, данас живи у Нишу окружен својом породицом као вољени супруг, поносан отац три кћери и посвећени дека двојици унука.

 

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.