Вести и обавештења

Републичко такмичење у пливању

Републичко школско такмичење у пливању, на којем је наступило око хиљаду младих пливача из  Србије, одржано је у среду 15.11.2017. године у Крагујевцу. Три ученице основне школе „Краљ Петар I“ избориле су учешће на такмичењу. У врло јакој конкуренцији ученице наше школе оствариле су одличan резултат заузевши једно четврто, једно пето и једно једанаесто место.

1.    Петра Микић 6/3 – 4. место, дисциплина прсно
2.    Дуња Милосављевић 8/4 – 5. место, дисциплина краул
3.    Сташа Стојановић 7/4 – 11. место, дисциплина краул

Наставник: Игор Ђорђевић


 
Првенство основних и средњих школа Града Ниша у пливању

Дана 07.11.2017. године на базенима Спортског центра „Чаир“ одржано је Првенство основних и средњих школа Града Ниша у пливању. Освојено је укопно четири медаља и то три златне и једна сребрна медаља. Три ученица наше школе избориле су пласман на Републичко такмичење које ће бити одржано у Крагујевцу. Ове године нашу школу представљало је пет ученица:

1.    Петра Микић 6/3 – 1. место, дисциплина прсно – пласман на Републичко такмичење
2.    Сташа Стојановић 7/4 – 1. место, дисциплина краул – пласман на Републичко такмичење
3.    Дуња Милосављевић 8/4 – 1. место, дисциплина краул – пласман на Републичко такмичење
4.    Сара Стојановић 5/1 – 2. место, дисциплина краул
5.    Милица Јовић 7/2 – учешће, дисциплина прсно


Наставник:  Игор Ђорђевић

 

 


 


 


 
Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 

Архива

Home Вести Најуспешнији Ђаци генерације 2003/2004 Никола Милосављевић
2003/2004 Никола Милосављевић

Никола Милосављевић рођен је 10.1.1989. године. Школу "Краљ Петар I" уписује 1996. године код  учитељице Јорданке Анђелковић, која је уочила његов несвакидашњи таленат за математику. Математиком наставља да се бави и у старијим разредима уз подршку наставнице математике Јасмине Милошевић, која је била и његов разредни старешина од шестог разреда, док је предходни разредни старешина био је Велимир Митић, наставник историје. У периоду од шестог до осмог разреда, Никола осваја многа значајна места на такмичењима из математике и физике: прво место на Савезном такмичењу из математике у шестом и седмом разреду, затим друго место на Савезном такмичењу из математике и физике у осмом разреду. Љубав према физици подстакла је његова наставница Нада Тричковић. Осим тога, био је запажен такмичар и на такмичењима из хемије, као и на  такмичењима у шаху и стоном тенису. Основну школу завршава као ђак генерације школске 2003/2004. године.

Средњошколско образовање стекао је у специјализованом математичком одељењу гимназије „Светозар Марковић“, коју је завршио, такође као ђак генерације. И у овом периоду осваја значајна признања на такмичењима високог ранга (Свезна такмичења и Олимпијаде) из математике, физике и информатике. На математичком турниру градова у Белорусији осваја награду – Најбољи такмичар Ниша.

Завршио је основне академске студије на ПМФ-у, на Групи за математику, смер информатике са просечном оценом 10. Добитник је Константинове стипендије као најбољи студент ПМФ-а школске 2012/13 год. Има објављен научни рад; радио је као програмер у Microsoft Development Center  Serbia; асистент је у Истраживачккој станици Петница; члан је Државне Комисије за такмичења средњошколаца из информатике; аутор задатака на највишим нивоима такмичења и на Балканској Олимпијади из информатике, одржаној у нашој земљи 2012. године; био вођа екипе на Информатичкој Олимпијади у Италији.

Тренутнио је на Мастер студијама на ПМФ-у у Нишу, са просечном оценом 10. Своја математичка знања и такмичарска искуства преноси млађим другарима. Члан је екипе младих ентузијаста, волонтера који раде на припремама нишких средњошколаца за такмичења високог ранга из математике и информатике. Његови ђаци већ освајају значајне награде на Олимпијадама.

 

 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.