Вести и обавештења

Свечана додела ваучера ученицима генерације за похађање програма „Брзо читање са разумевањем и техникама памћења“

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

 

Дана, 30.06.2017.год. у просторијама Про-Менс центра одржана је свечана додела ваучера за похађање програма брзог читања (fast forward).

 

Ваучере су добили ђаци генерације који су показали највише резултате у протеклој школској години. Ђаци су из 20 основних нишких школа са којима је Про-Менс центар склопио протокол о сарадњи у мају месецу.

 

Добитница награде је и ученица генерације нашe школе, Исидора Гавриловић из одељења 8/2.

 


 

 


 
Обавештење за ученике и родитеље 6. разреда

Полагање теста језичких способности (енглески језик) за улазак у двојезично одељење

УТОРАК   06.06. 2017 У 1100 - ПИСМЕНИ

СРЕДА     07.06. 2017 У 1100 - УСМЕНИ


 
Исидора Гавриловић - најбољи математичар у Округу
Окружно такмичење ученика основних школа из математике одржано је 25.03.2017. у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Ученица одељења VIII2 Исидора Гавриловић је освојила максималних 100 поена и прву награду. Она је једина из oсмог разреда у Округу урадила тачно свих 5 задатака, што је резултат њеног рада и рада њене наставнице математике Марине Стојић. Захваљујући томе пласирала се на Државно такмичење, које ће бити одржано од 28. до 30.04.2017. године у ОШ „20. Октобар “ - Нови Београд.

 
Дан отворених врата

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо вас да ће Основна школа Краљ Петар I” у среду, 5. априла 2017. године у трајању од 18 до 19.30 часова, организовати Дан отворених врата, за представљање и промоцију средњих школа.

Тим поводом позиване су све средње школе са територије града Ниша, да у оквиру програма професионалне оријентације ученицима и родитељима представе школу.


 
Окружно екипно такмичење у шаху

Окружно екипно такмичење у шаху оджаће се 19.03.2017. године у нашој школи са почетком у 10 часова.

 

Потребно је доћи 15 минута раније и понети опрему (гарнитуре и сатове).


 

Архива

Home Ученици Двојезична настава
Двојезична настава

 

25.02.2009. године Основна школа ,,Краљ Петар I” из Ниша добила је сагласност Министарства просвете бр.610-00-00124/2009-06 за увођење огледа двојезичне наставе (на српском и енглеском језику) у VII и VIII разреду, у школској 2009/10. год. Сагласност за овај пројекат потписао је лично министар просвете. Основна школа ,,Краљ Петар I” у Нишу је, осим још једне школе у Београду, једина на целој територији Србије која организује двојезичну наставу.

 

Колектив ове школе сматра да ће овако образовани, будући, млади стручњаци у многоме допринети развоју нашег града и целог региона. Свесни смо чињенице да страни инвеститори очекују од стручњака да познају страни језик, не само на нивоу комуникације, већ и у самим високо стручним областима. Ученици прате наставу физике, хемије, физичког васпитања, техничког образовања, ликовне и музичке културе, информатике и грађанског васпитања на српском и енглеском језику. Колектив ове школе је три године раније, започео са планирањем оваквог вида наставе, усавршавањем наставника - предавача, припремањем ученика, као и стварањем материјално - техничких услова за што квалитетније извођење двојезичне наставе.

 

Гимназија "Светозар Марковић" од 2011/12.  има  двојезично (енглеско - српско) одељење, где ученици наше школе могу, уколико то желе, да наставе са овим видом наставе.

 

Attachments:
Download this file (Двојезична настава.pdf)Dvojezična nastava
 

Контакт информације

Основна школа Краљ Петар I

Адреса: Војводе Путника
18000 Ниш, Србија

Телефон/факс:
+381 18 290.004, 290.005
Е-пошта: kraljpetarnis@open.telekom.rs
Израда
POSITIVE IT & Media
Произведено у Србији

Valid XHTML and CSS.