За Дан школе имали смо прилику да погледамо школску представу ‘’Ново животно поглавље Малог принца’’, коју је осмислила наставница грађанског васпитања Александра Арсић са ученицима 5. разреда. Текст је написан на основу активности школског изазова под називом ‘’Школа за супер хероје’’ у оквиру ‘’Дизајна за промене – Design for change’’.

Порука је да међу ученицима постоји вршњачка подршка, одговорно понашање према себи и  другима, давање доприноса, искрене емоције, да школа буде сигурна зона, да им да самопоуздање уз охрабрење да школске изазове лакше савладају. И да им буде извор свакодневног задовољства  и среће.

Ово није бајка, већ подсетник за оно што временом одраслим људима постаје неприметно. Ликови наше приче нису измишљени, већ су стварни, ликови који стасавају за ново животно поглавље преласком из 4. у 5. разред.

Трудили смо се да, сви заједно, повратимо чаролију детињства.

Представа је написана једноставним језиком, али нам шаље пуно порука и идеја.

,,Одрасли људи су некада били деца, али само се ретки тога сећају“ – нека то буде универзална порука свима да не заборавимо шта је најважније на свету, а то су деца која су различита, али једнако вреде.

У представи су учествовали ученици од 4. до 7. разреда наше школе са Александром Арсић, наставницом грађанског васпитања, Моником Мировић и Оливером Станковић, наставницама српског језика као и наставницом Душицом Манојловић са школским хором. Душан Шчепихин као искусни глумац у импровизацијама, у овом случају, као спољни сарадник дао је печат у режирању представе. У оквиру тога, наставница ликовног Ивана Ћирић направила је школску изложбу ученичких радова на основу сценарија, који су, уједно, били део сценографије поменуте школске представе.